Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1,5 κιλό αρνίσιος σβέρκος ή ωμοπλάτη
1 ρέβα (το κοντινότερο αντίστοιχο στο turnip)
4 κρεμμύδια
4 καρότα
3 πράσα
1 αρωματικό μπουκέτο (θυμάρι, μαϊντανός, φύλλο δάφνης)
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
6 πατάτες
100 γρ. άσπρο λάχανο
1 κ.σ. Worchestershire sauce
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 λίτρο μπίρα Guinness
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και από τα κόκαλα, αν χρειάζεται.
Το κόβουμε σε μεγάλους κύβους και αφήνουμε τα κόκαλα στην άκρη.
Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο αλατισμένο νερό.
Αφήνουμε να βράσει και μετά σουρώνουμε.
Πλένουμε το turnip, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
Τα τοποθετούμε σε μια άλλη κατσαρόλα με το κρέας, τα κόκαλα και το μπουκέ γκαρνί (μπουκέτο αρωματικών) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτουμε με την μπίρα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 60 λεπτά, φροντίζοντας να αφαιρούμε κάθε λίγο τον αφρό.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 30 λεπτά.
Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες το άσπρο λάχανο.
Το ρίχουμε στην κατσαρόλα κατά τα 5 τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.
Αφαιρούμε τα κόκαλα και το αρωματικό μπουκέτο, ρίχνουμε τη Worcestershire sauce και στο τέλος ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η ιρλανδέζικη μαύρη μπίρα ταιριάζει με όλα και είναι η εθνική μπίρα των Ιρλανδών: την προσθέσαμε στο Irish stew για να το κάνουμε ακόμη πιο ιρλανδέζικο…