Υλικά
1 κιλό σπάλα αρνίσια, κομμένη σε μικρούς κύβους Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε φέτες
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 μικρή ρέβα, κομμένη σε κύβους
300 ml ζωμό κρέατος
2 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
2-3 κλαράκια, φρέσκο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας, καλά αλατοπιπερωμένο, σε μια μεγάλη και βαθιά πήλινη γάστρα ή σε βαθύ ταψί.
Τοποθετούμε γύρω γύρω τα λαχανικά και τα φυλλαράκια του δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ζωμό του κρέατος.
Καλύπτουμε το φαγητό με τις πατάτες, έτσι που να σχηματίζουν βεντάλια και να σκεπάζουν τελείως όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη γάστρα ή το ταψί μ’ ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο στους120°C φούρνο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν οι πατάτες ένα ομοιόμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.