
Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 λίτρο ζωμό κρέατος
250 γρ. φακές
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. λεβάντα ψιλοκομμένη
Αλάτι
Παρασκευή
Kαθαρίζουμε τις φακές, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με αρκετό νερό.
Mόλις πάρουν βράση, τις σουρώνουμε.
Bάζουμε το ζωμό κρέατος στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τις φακές, τις ντομάτες ψιλοκομμένες (αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει), το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τη λεβάντα.
Σιγοβράζουμε το φαγητό, προσθέτουμε αλάτι κατ’ εκτίμηση και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το σημείο που προτιμάμε.
Ένα αρωματικό όπως η λεβάντα χρησιμοποιείται κυρίως στα γλυκά.
Στις φακές, στο βαθμό που είναι μαγειρεμένες με λεπτότητα, όπως στην παρακάτω συνταγή, προσδίδει μεγάλη αρωματική χάρη, ίσως και πιο έντονη απ’ ό,τι συνήθως.