Follow us

Χτένια με πικάντικη μαγιονέζα: «Scallops with creamy spicy sauce»

Οι διάσημοι φαν του παραληρούν, τα δεκατρία «Nobu» του εξακοντίζουν το ζεν στο γαστρονομικό διάστημα, ο ίδιος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο καυτός σεφ-εστιάτορας παγκοσμίως. Κυρίες και κύριοι, καλωσορίσατε στο θαυμαστό σύμπαν του Nobuyuki Matsuhisa: του πιο ανοικτόμυαλου Ιάπωνα στον πλανήτη!

Χτένια με πικάντικη μαγιονέζα: «Scallops with creamy spicy sauce»

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μεγάλα χτένια με το κέλυφός τους

200 γρ. γιαπωνέζικα μανιτάρια enoki (ή λεπτοκομμένα siitake)

4 κ.σ. αβγά ρέγγας ή αστακού

4 κ.γλ. ψιλοκομμένο φύκι νόρι

5 κ.σ. + 1 κ.γλ. πικάντικη μαγιονέζα

Φύκια για γαρνιτούρα

2 limes κομμένα στη μέση


Πικάντικη μαγιονέζα (1 φλιτζάνι)

2 κρόκοι αβγού

1/2 κ.γλ. αλάτι

Άσπρο πιπέρι

2 κ.γλ. ρυζόξιδο

200 ml λάδι σόγιας

1 κ.σ. + 1 κ.γλ. τσίλι σος με σκόρδο (σουρωμένη)


Special Υλικό

Enoki: νοστιμότατα επιμήκη γιαπωνέζικα μανιτάρια (θα τα βρείτε μόνο σε κονσέρβα).

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.

Βγάζουμε τα χτένια από το κέλυφός τους και τα καθαρίζουμε.

Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.

Φυλάμε τα κελύφη και τα καθαρίζουμε πολύ καλά.

Κόβουμε κάθε χτένι σε 4 φέτες.

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Απλώνουμε τα μανιτάρια στα κελύφη, πάνω τους τα χτένια και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε πάνω τους τα αβγά των ψαριών, τα φύκια και, τέλος, την πικάντικη μαγιονέζα.

Τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα.



Πικάντικη μαγιονέζα
Φτιάχνουμε τη μαγιονέζα χτυπώντας τα αβγά με το σύρμα και προσθέτοντας αλάτι, λίγο πιπέρι και ρυζόξιδο.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, χτυπώντας, και προσέχοντας να μη χωρίσει η μαγιονέζα.

Κατόπιν ανακατεύουμε την τσίλι σος.

Επίσης...

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.