Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
24 καραβίδες καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια)
1 κιλό φρέσκα ζυμαρικά (παπαρδέλες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. του καφέ ούζο
2 λεμόνια (χυμός)
2 φλιτζ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα κρυώνουμε και τα σοτάρουμε ελαφρώς με λίγο φρέσκο βούτυρο.
Σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα, με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κεφάλια από τις καραβίδες μαζί με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το μισό ούζο προσθέτουμε την κρέμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Αφαιρούμε τα κεφάλια και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα ζυμαρικά ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε τηγάνι σοτάρουμε (σε καυτό λάδι) τις καραβίδες με το υπόλοιπο λάδι και σβήνουμε με το υπόλοιπο ούζο.
Χρειάζονται πολύ λίγο ψήσιμο, για να μη στεγνώσουν.
Σερβίρουμε τα φρέσκα ζυμαρικά σε μεγάλο βαθύ πιάτο ή πιατέλα και τοποθετούμε πάνω τις καραβίδες.
Στολίζουμε με τα κεφάλια και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
Pasta Fresca: Δεν υπάρχει γαστρονομικό εστιατόριο στnv Αθήνα που να σέβεται τον εαυτό του και να μην έχει μια σπεσιαλιτέ με φρέσκα ζυμαρικά.
Δεν εννοούμε τα ιταλικά, που το θεωρούν υποχρέωση τους.
Η χειροποίητη φρεσκοφτιαγμένn πάστα έχει αποκτήσει ασυνήθιστη αίγλη.