
Υλικά
Υλικά
24 βατράχια
200 γραμ. ηλιέλαιο
2 κουταλιές σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανός
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι
Παρασκευή
Κόβουμε τα άκρα των βατράχων και αφήνουμε μόνο την κύρια κλείδωση.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε 6-8 λεπτά.
Τα περνάμε από το αλεύρι και τα τινάζουμε πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι και τοποθετούμε τα βατραχοπόδαρα.
Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά, τα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη.
Μόλις πάρουν χρώμα, βγάζουμε όλο το λάδι από το τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και το μισό μαϊντανό.
Γυρίζουμε τα βατράχια μέσα στο τηγάνι, έξω από τη φωτιά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιο βοηθητικό εργαλείο (σπάτουλα κλπ).
Όταν το σκόρδο γίνει τραγανό, προσθέτουμε το βούτυρο, τον υπόλοιπο μαϊντανό και ελάχιστο αλάτι.
Όταν το βούτυρο λιώσει και αρχίσει να μυρίζει ελαφρά, σερβίρουμε.