Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. ριγκατόνι
125 γρ. μπέικον
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.γ. ελαιόλαδο
5 αυγά
Αλάτι-πιπέρι
100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα
Παρασκευή
Ενόσω βράζουν τα μακαρόνια, ροδίζουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε 50 γρ.
τυρί, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το μίγμα των αυγών.
Την ώρα που τα αυγά αρχίζουν να δένουν, ρίχνουμε τα μακαρόνια που ήδη έχουμε σουρώσει, φροντίζοντας να γίνουν όλα την κατάλληλη στιγμή.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, με τριμμένο τυρί.
Συνταγή από τον Κώστα Βαρώτσο