
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
3 αυγά χτυπημένα
600 c.c. σούπα ξηρού ψαριού
20 c.c. light soya sauce
10 c.c. hon-mirin
4 βρασμένα ξερά φασόλια
5 εκ. χέλι για κάθε μπολ
1 μανιτάρι λευκό (bouton de Paris), κομμένο στα τέσσερα
Παρασκευή
Ζεσταίνετε τη σούπα του αποξηραμένου ψαριού και την αφήνετε να πάρει μια βράση.
Αναμειγνύετε το μιρίν με τη σόγια και το ρίχνετε στο ζωμό, ο οποίος στο μεταξύ έχει συμπυκνωθεί μερικώς.
Εκτός φωτιάς, αναμειγνύετε τα χτυπημένα αυγά με το μείγμα της σούπας.
Βάζετε στα μπολάκια από 1 φασόλι και 1/4 μανιταριού και το χέλι.
Περιχύνετε με το μείγμα της σούπας και βάζετε τα κύπελλα σκεπασμένα σε σκεύος μπεν-μαρί ή σε κατσαρόλα ατμού και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατό ατμό για 2 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε στον ατμό για 12-15 λεπτά μέχρι να βγει διάφανος ο ζωμός, αν τρυπήσετε την πουτίγκα με ένα καλαμάκι.
Σημ.: Αν το ψήσετε στο φούρνο, θα χρειαστείτε 20-25 λεπτά το φούρνο προθερμασμένο στους 220°C, και στη συνέχεια θα τον μειώσετε στους 180°C.
Το απόλυτο comfort food της ιαπωνέζικης κουζίνας.
Η απαλή και καταπραϋντική του γεύση το κάνει πολύ δημοφιλές.
Σερβίρεται στις παραδοσιακές κούπες με το καπάκι, οι οποίες επιτρέπουν να μαγειρευτεί στον ατμό.
Η θέση της στο μενού, μετά τα ωμά σούσι, αποσκοπεί στο να μειώσει τη γευστική ένταση με τη λεία απαλή υφή της, χωρίς να «ξενερώσει», αφού περιέχει χέλι, το οποίο δεν γίνεται να σε αφήσει γευστικά αδιάφορο.