Follow us

Ψαρόσουπα από την Καταλονία, με picada και αllioli, από το εστιατόριο Mi Sueno

Η ισπανική γίνεται φέτος η πιο πολυσυζητημένη εθνική κουζίνα στην Αθήνα. Mayor, Mi SueQo, Puerta d’EspaQa: τρία νέα ισπανικά ρεστοράν, άνοιξαν μέσα στον Νοέμβριο και φιλοδοξούν να μας μυήσουν στην κουζίνα μιας χώρας που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας γαστρονομίας. Σε συνεργασία με τους σεφ των δύο πρώτων εστιατορίων, σας προτείνουμε τις πιο δημοφιλείς γεύσεις από τη χρυσοκόκκινη παλέτα της ισπανικής μαγειρικής.

Ψαρόσουπα από την Καταλονία, με picada και αllioli, από το εστιατόριο Mi Sueno

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Ψαρόσουπα

4 γαρίδες Νο 1

4 καραβίδες Νο 1

160 γρ. γαρίδες Νο 3

240 γρ. ξιφίας

200 γρ. μύδια

300 γρ. κυδώνια

2 μικρά καλαμάρια, ολόκληρα

2 χτένια (τη σάρκα)

Πιπεράδα

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

Ισπανική σάλτσα ντομάτας

6 ντομάτες, χοντροκομμένες

1 άσπρο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

2 σκ. σκόρδο, κομμένες στη μέση

1/2 πράσινη, 1/2 κόκκινη,

1/2 κίτρινη πιπεριά, όλες χοντροκομμένες

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. νερό

1 κ.γλ. ζάχαρη

½ κ.γλ. ρίγανη

2 σταγόνες tabasco

Ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

Παρασκευή

Αλείφουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε στη σχάρα για 1 λεπτό από την κάθε μεριά.

Πιπεράδα
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, όπου τις καλύπτουμε με ελαιόλαδο.

Τις ποσάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε από το ελαιόλαδο.

Ισπανική σάλτσα ντομάτας
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε λίγο λάδι και αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το νερό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το αλάτι.

Τα σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθούν στο μισό.

Τα πολτοποιούμε σε μίξερ.



Κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμάρια, ενώ τον ξιφία και τα χτένια τα κόβουμε σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την πιπεράδα, 2 σταγόνες tabasco και την ισπανική σάλτσα ντομάτας, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα θαλασσινά και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σ’ ένα πιάτο, τοποθετώντας τη γαρίδα και την καραβίδα στο κέντρο.

Παραλλαγές στην ψαρόσουπα υπάρχουν πολλές στη Μεσόγειο: Από τη γαλλική μπουγιαμπέσα και την ελληνική κακαβιά μέχρι την ισπανική σουκέ, όλες χρησιμοποιούν μια ποικιλία ψαριών και λαχανικών.

Άλλες είναι πιο λιτές, άλλες πιο πλούσιες, όπως η καταλανική σουκέ, που χρησιμοποιεί την πικάντικη σάλτσα πικάδα και την σκορδάτη αγιόλι.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.