Follow us

Pla Sαm Rut

Η τέχνη του καυτερού φαγητού της Ταϋλάνδης. Αναμμένα κάρβουνα στο στόμα σε ελεύθερη (thai) εκδοχή. Ένας ενδιαφέρον διάλογος και 6 συνταγές.

Pla Sαm Rut

Υλικά

Υλικά

2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φρέσκες, κόκκινες, μεγάλες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

2 μέτρια καθαρισμένα και φιλεταρισμένα ψάρια, με σφιχτή σάρκα, κατάλληλα για τηγάνισμα (φαγκρί ή μεγάλη γλώσσα)

2 κ.σ. επιπλέον σπορέλαιο για το τηγάνισμα

2 κ. σ. ζάχαρη

3 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sαuce)

2 κ.σ. χυμός ταμαρίνδου

Παρασκευή

Σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ, λιώνουμε το σκόρδο και τα τσίλι και τα αφήνουμε.

Αναμιγνύουμε 1 κουταλιά του γλυκού λιωμένη πούλπα ταμαρίνδου με 150 ml ζεστό νερό.

Την αφήνουμε να μουλιάσει για μερικές ώρες και τη στύβουμε για να βγάλει όλους τους χυμούς στο νερό.

Τέλος, απομακρύνουμε την πούλπα και σουρώνουμε το ζωμό.

Ξεπλένουμε το ψάρι και το σκουπίζουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι στους 200°C.

Τηγανίζουμε το ψάρι μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει και το τοποθετούμε στη συνέχεια σε μια πιατελίτσα.

Το διατηρούμε ζεστό.

Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα wok ή τηγάνι, και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τη σάλτσα ψαριού και το διαλυμένο στο νερό ταμαρίνδο.

Περιχύνουμε το ψάρι με αυτή την αρωματική σάλτσα, και το σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.