
Υλικά
Υλικά
2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φρέσκες, κόκκινες, μεγάλες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
2 μέτρια καθαρισμένα και φιλεταρισμένα ψάρια, με σφιχτή σάρκα, κατάλληλα για τηγάνισμα (φαγκρί ή μεγάλη γλώσσα)
2 κ.σ. επιπλέον σπορέλαιο για το τηγάνισμα
2 κ. σ. ζάχαρη
3 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sαuce)
2 κ.σ. χυμός ταμαρίνδου
Παρασκευή
Σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ, λιώνουμε το σκόρδο και τα τσίλι και τα αφήνουμε.
Αναμιγνύουμε 1 κουταλιά του γλυκού λιωμένη πούλπα ταμαρίνδου με 150 ml ζεστό νερό.
Την αφήνουμε να μουλιάσει για μερικές ώρες και τη στύβουμε για να βγάλει όλους τους χυμούς στο νερό.
Τέλος, απομακρύνουμε την πούλπα και σουρώνουμε το ζωμό.
Ξεπλένουμε το ψάρι και το σκουπίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 200°C.
Τηγανίζουμε το ψάρι μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει και το τοποθετούμε στη συνέχεια σε μια πιατελίτσα.
Το διατηρούμε ζεστό.
Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα wok ή τηγάνι, και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τη σάλτσα ψαριού και το διαλυμένο στο νερό ταμαρίνδο.
Περιχύνουμε το ψάρι με αυτή την αρωματική σάλτσα, και το σερβίρουμε αμέσως.