Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
300 γρ. τόνος φρέσκος
1 μικρή μελιτζάνα
1 μικρό ρόδι
1 κ.σ. λάιμ
1 κ.σ. σόγια
Λάδι ελιάς
1 μάτσο ρόκα
1 μάτσο κόλιαντρο
Ροζ πιπέρι, αλάτι
Παρασκευή
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και την τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε τον τόνο σε κυβάκια, τον αλατίζουμε και τον κρατάτε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε το ρόδι και το κρατάμε κι αυτό στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας 1 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο, τη σόγια και το χυμό λάιμ.
Βάζουμε τον τόνο, το ρόδι και τη μελιτζάνα μέσα στη μαρινάδα για 15 λεπτά και ανακατεύουμε να απλωθεί παντού.
Σερβίρουμε προσθέτοντας τα φύλλα κόλιαντρου και τη ρόκα.
Η μελιτζανοσαλάτα της Μέσης Ανατολής σε έναν απρόσμενο, αλλά απολαυστικό συνδυασμό με τόνο.