Υλικά
Για τα μακαρόνια Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. μακαρόνια χοντρά
Αλάτι
Για τον κιμά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό χτυπημένο
1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
½ φλιτζ. αλεύρι
½ φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό
½ φλιτζ. τυρί τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνετε όσο κρατάνε ακόμη (al dente) και τα στρώνετε στο ταψί.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
Ρίχνετε τα ντοματάκια, το μαϊντανό, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε τον κιμά για 10 λεπτά περίπου.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει ο κιμάς, προσθέτετε το χτυπημένο αβγό και την τριμμένη φρυγανιά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και διαλύετε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
Ενσωματώνετε και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί.
Ρίχνετε τον κιμά στα μακαρόνια και ανακατεύετε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
Καλύπτετε το παστίτσιο με την μπεσαμέλ και το ψήνετε για 45΄-50΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.