Υλικά
1 ½ κιλό φασολάκια Υλικά για 4-5 άτομα
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες μέτριες κομμένες στα 4
½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φυλλαράκια)
1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τα φασολάκια, αφαιρείτε τις ίνες τις σκληρές άκρες τους και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια, ρίχνετε τα φασολάκια και τα γυρίζετε μέσα στο λάδι.
Προσθέτετε τις πατάτες, τα ντοματάκια και 2 φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Το φαγητό σερβίρεται ζεστό, αλλά τρώγεται ευχάριστα και κρύο.
Σημείωση
Τα φασολάκια πρέπει πρώτα να πλένονται και μετά να καθαρίζονται.
Αν γίνει το αντίθετο, μπορεί να ανοίξουν με το πλύσιμο.