
Υλικά
1 κουνέλι 1 ½ κιλό περίπουΥλικά για 6 άτομα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Τρία τέταρτα φλιτζανιού ελαιόλαδο
Μισό φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το κουνέλι με νερό και ξύδι και το στεγνώνετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτετε το κουνέλι, και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές.
Το σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε αλατοπίπερο, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε το κουνέλι σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου.
Κατά διαστήματα, ελέγχετε και προσθέτετε ζεστό νερό για να μην στεγνώσει η σάλτσα.
Προς το τέλος του ψησίματος ρίχνετε τον χυμό του λεμονιού.