Υλικά
500 γρ. σπαγκέτι Υλικά
500 γρ. σπαράγγια
250 γρ. βρασμένες γαριδούλες
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
250 γρ. κρέμα γάλακτος σόγιας ή με μειωμένα λιπαρά.
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
Κόβουμε σε ροδέλες τα κοτσάνια και κρατάμε ολόκληρες τις μύτες.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά (προσέχουμε να μην αρπάξει).
Προσθέτουμε τις ροδέλες του σπαραγγιού, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε τις μύτες των σπαραγγιών.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε ½ του φλιτζανιού νερό και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ξαναβάζουμε τη σάλτσα επάνω στο σβηστό μάτι.
Βράζουμε τα σπαγκέτι αλ ντέντε.
Σουρώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.