Υλικά
Υλικά
1- 1 1/2 κιλ. μπαρμπούνια μέτρια, μεγάλα
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 σκ. σκόρδου λιωμένες
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.κ. ρίγανη ή θυμάρι
1κ.κ. μαντζουράνα (προαιρ.)
Ελαιόλαδο, φετάκια λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Αλουμινόχαρτο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια.Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγανάκι και τηγανίζουμε ελαφρά τη φρυγανιά με τα ξερά μυρωδικά, για 2 λεπτά.Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι (και τα μυρωδικά, αν είναι φρέσκα).
Ανακατεύουμε το μείγμα καλά.Ετοιμάζουμε διπλά κομμάτια αλουμινόχαρτου, για να τυλιχτεί κάθε ψάρι ξεχωριστα.
Τα λαδώνουμε.Αλείφουμε με το μείγμα της φρυγανιάς τα ψάρια μέσα-έξω, φροντίζοντας να πάει παντού.
Αν περισσέψει μείγμα, το βάζουμε στις κοιλιές.Ακουμπάμε κάθε ψάρι σ' ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, βάζουμε επάνω ένα φετάκι λεμονιού και κλείνουμε καλά, αλλά όχι σφιχτά, κάθε πακετάκι, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας.Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ,ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών.Σερβίρουμε με το χαρτί, που θ' ανοίξει καθένας την τελευταία στιγμή.