Follow us

Ριζότο με κολοκυθάκια και μυρωδικά

Ριζότο με κολοκυθάκια και μυρωδικά

Υλικά

Υλικά (για 4 -5 άτομα)

5 μικρά κολοκυθάκια με τους ανθούς τους (αν βρείτε)

2 φλ. τσ. ρύζι αρμπόριο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος

3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος

3 κ.σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου

3 σκ. σκόρδου λιωμένες

3 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί

4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1/2 φλιτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βάζετε νερό να διατηρείται ζεστό, σ' ένα κατσαρολάκι Κόβετε σε λεπτά φετάκια τα κολοκυθάκια, κρατώντας τους ανθούς.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε 4 κ.σ λάδι και σοτάρετε για 2 λεπτά κολοκυθάκια και κρεμμυδάκια.

Προσθέτετε το ρύζι κι ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά.

Σβήνετε με ένα φλιτζάνι κρασί κι αφήνετε να εξατμιστεί.Συνεχίζετε προσθέτοντας κρασί και ανακατεύοντας, αφήνοντας κάθε φορά να πίνει το υγρό πριν προσθέσετε άλλο.Προσθέτετε αλάτι και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με όσο νερό χρειαστεί Όταν το ρύζι κοντεύει να γίνει, προσθέτετε τους ανθούς, ψιλοκομμένους, το σκόρδο, τον άνηθο και το δυόσμο.

Στο τέλος, το ρύζι πρέπει να είναι χυλωμένο και αρκετά ρευστό, αλλά οι κόκκοι του να παραμένουν al dente.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 κ.σ ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.