Υλικά
Υλικά (για 4 -5 άτομα)
5 μικρά κολοκυθάκια με τους ανθούς τους (αν βρείτε)
2 φλ. τσ. ρύζι αρμπόριο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος
3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
3 κ.σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου
3 σκ. σκόρδου λιωμένες
3 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Βάζετε νερό να διατηρείται ζεστό, σ' ένα κατσαρολάκι Κόβετε σε λεπτά φετάκια τα κολοκυθάκια, κρατώντας τους ανθούς.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε 4 κ.σ λάδι και σοτάρετε για 2 λεπτά κολοκυθάκια και κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε το ρύζι κι ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με ένα φλιτζάνι κρασί κι αφήνετε να εξατμιστεί.Συνεχίζετε προσθέτοντας κρασί και ανακατεύοντας, αφήνοντας κάθε φορά να πίνει το υγρό πριν προσθέσετε άλλο.Προσθέτετε αλάτι και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με όσο νερό χρειαστεί Όταν το ρύζι κοντεύει να γίνει, προσθέτετε τους ανθούς, ψιλοκομμένους, το σκόρδο, τον άνηθο και το δυόσμο.
Στο τέλος, το ρύζι πρέπει να είναι χυλωμένο και αρκετά ρευστό, αλλά οι κόκκοι του να παραμένουν al dente.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 κ.σ ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.