Follow us

Ντολμαδάκια-σούσι με γαρίδα, αφρό ουασάμπι-άνηθου και Fischer

Ντολμαδάκια-σούσι με γαρίδα, αφρό ουασάμπι-άνηθου και Fischer

Υλικά

Υλικά

Υλικά για τον αφρό

200 γρ. ζωμός λαχανικών

1/2 ματσάκι άνηθο

1 κ.γλ. ουασάμπι (πάστα)

50 ml κρέμα γάλακτος

1 πρέζα αλάτι

2 γρ. λεκιθίνη

Υλικά για τα ντολμαδάκια-σούσι

300 γρ. ρύζι για σούσι

200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο

1/2 μάτσο άνηθο

10 φύλλα δυόσμου

1/2 μάτσο μυρώνια

12 γαρίδες Νο 2

16 αμπελόφυλλα

Αλάτι

Πιπέρι

Λεμόνι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

...o αφρόςΒράζουμε το ζωμό με την κρέμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και τα αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένα με μεμβράνη.

­Zεσταίνουμε για λίγο το ζωμό, προσθέτουμε ουασάμπι, αλάτι και λεκιθίνη και χτυπάμε το μείγμα με το pimmer μέχρι να αφρίσει.

Σερβίρουμε με το κουτάλι τον αφρό στα ντολμαδάκια....τα ντολμαδάκια-σούσι Πλένουμε καλά το ρύζι, ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο και μυρώνια και τα βράζουμε σε 450 ml νερό.

Μόλις γίνει το ρύζι, το απλώνουμε σε λαμαρίνα­, ραντίζουμε με λίγο λεμόνι, αλάτι κι ελαιόλαδο­ και το σκεπάζουμε με πετσέτα.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει περίπου για ένα λεπτό ώστε να είναι ζουμερές.

Στρώνουμε σε ένα μπαμπού (με το οποίο τυλίγουμε maki sushi) τα αμπελόφυλλα, απλώνουμε από πάνω με το χέρι ομοιόμορφα το ρύζι και τις γαρίδες στο ενδιάμεσο και ρολάρουμε προσεκτικά το maki μας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Διατηρούμε τα ρολά για 30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να σφίξουν.

Μόλις γίνει το ρύζι, το απλώνουμε σε λαμαρίνα­, ραντίζουμε με λίγο λεμόνι, αλάτι κι ελαιόλαδο­ και το σκεπάζουμε με πετσέτα. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει περίπου για ένα λεπτό ώστε να είναι ζουμερές. Στρώνουμε σε ένα μπαμπού (με το οποίο τυλίγουμε maki sushi) τα αμπελόφυλλα, απλώνουμε από πάνω με το χέρι ομοιόμορφα το ρύζι και τις γαρίδες στο ενδιάμεσο και ρολάρουμε προσεκτικά το maki μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Διατηρούμε τα ρολά για 30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να σφίξουν.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.