Υλικά
Υλικά
2 μπαγκέτες κομμένες σε διαγώνια φετάκια 2 εκ.
Ταπενάντ
10-12 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
4 φιλετάκια αντσούγιας
2 κ.σ. κάππαρη
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης (αντικαθίστανται με βασιλικό)
3/4 φλιζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φυλλαράκια βασιλικού
Παρασκευή
(Η ταπενάντ γίνεται παραδοσιακά σε πέτρινο ή ξύλινο γουδί, όπου τα υλικά δουλεύονται με χοντρό γουδοχέρι και το λάδι προστίθεται λίγο λίγο.) Για να τη φτιάξουμε στο μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά, με το σκόρδο ψιλοκομμένο και 2 κ.σ ελαιόλαδο.
Όταν πολτοποιηθούν, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι (και όσο ακόμα χρειαστεί) και στο τέλος το ξίδι.
Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια και τα αλείφουμε με την ταπενάντ.
Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού.