Υλικά
Υλικά
500 γρ. γαύρος πολύ φρέσκος
4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζ. τσ. χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.κ.μπούκοβο
Αλάτι
Παρασκευή
Πλένουμε το γαύρο και τον καθαρίζουμε τραβώντας μαζί με το κεφάλι και τα εντόσθια.
Αφαιρούμε το κόκαλο και χωρίζουμε τα φιλέτα.
Τα πλένουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ταψάκι που χωράει στο ψυγείο, απλώνουμε τα φιλέτα του γαύρου σε στρώσεις, αλατίζοντας κάθε στρώση και απλώνοντας επάνω φετάκια σκόρδου, ρίγανη, άνηθο και μπούκοβο.
Ανακατεύουμε καλά το λαδολέμονο και περιχύνουμε το γαύρο, προσέχοντας να πάει παντού. Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί μία νύχτα ή τουλάχιστον 8 ώρες.
Ενδιαμέσως, κουνάμε το ταψάκι μια δύο φορές. Ο γαύρος πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε δύο μέρες.