
Υλικά
Υλικά
16-18 μέτριες-μεγάλες γαρίδες
Λαχανικά κομμένα σε φέτες ή λωρίδες, ομοιόμορφου πάχους: 2 κολοκυθάκια, 4 πολύ φρέσκα μανιτάρια, 2 κόκκινες πιπεριές, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 10-12 φασολάκια πλατιά (ή ό,τι από αυτά θέλουμε), 1 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το χυλό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κορνφλάουρ
2 κρόκοι αβγών
2 1/2 φλιτζ. τσ. νερό πολύ παγωμένο
1/2 κ.κ. αλάτι
1 κ.κ. σκόνη τζίντζερ (προαιρετικά)
Παρασκευή
Στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά και τα αλατίζουμε λίγο.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας τις ουρές τους.
Τις χαράζουμε 3 χλστ.
περίπου στη ράχη και αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι.
Βάζουμε αλάτι (με φειδώ, γιατί έχει και το κουρκούτι) και πιπέρι.
Φτιάχνουμε το χυλό ανακατεύοντας τα κροκάδια με 2 φλιτζ.
νερό και προσθέτοντας το αλεύρι με το κορνφλάουρ και το αλάτι.
Χτυπάμε το μείγμα ελαφρά με πιρούνι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό, να γίνει ένας σχετικά πηχτός χυλός.
Αλευρώνουμε και τινάζουμε καλά λαχανικά και γαρίδες.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι μαζί με το σκόρδο.
Όταν κάψει, αφαιρούμε το σκόρδο, βουτάμε τις γαρίδες μια μια στο χυλό, κρατώντας τες από την ουρά και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Το ίδιο κάνουμε και με τα λαχανικά.
Μόλις πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε αμέσως.