Υλικά
Υλικά
20-25 μεγαλούτσικοι γαύροι
3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι ή πιμεντόν
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το γαύρο, αφαιρώντας μαζί με το κεφάλι και τα εντόσθια.
Τον πλένουμε τον στεγνώνουμε, τον ανοίγουμε και αφαιρούμε το μεσαίο κόκαλο χωρίς να χωρίσουμε τα δύο μέρη.
Αλατίζουμε τα φιλέτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τους γαύρους, ανοιγμένους, και τους τηγανίζουμε 1-2 λεπτά κουνώντας το τηγάνι, χωρίς να ανακατεύουμε.(Αν δεν χωρέσουν όλοι μαζί, αφαιρούμε το σκόρδο μαζί με τους πρώτους.) Στο τέλος, έχουμε όλους τους γαύρους στο τηγάνι και τους σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν 2-3 λεπτά μαζί με τη δάφνη, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή πιμεντόν, ζεστούς ή κρύους.
Συνοδεύουμε το πιάτο με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι.