Υλικά
Για το ψήσιμο χρειαζόμαστε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι (γάστρα) Υλικά (για 6 -7 άτομα)
1 1/2 κ. αρνίσιο ή χοιρινό κρέας, χωρίς κόκαλο
1 κ. πατάτες
5-6 μέτρια κολοκυθάκια
5-6 μέτρια κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
5 σκ. σκόρδο
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κύμινο ολόκληρο, 2 φύλλα δάφνης σπασμένα, 1 κ.γλ. κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, τις πατάτες κυδωνάτες, τα κολοκύθια σε 4-5 κομμάτια το καθένα, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα στη μέση.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες κρατώντας το χυμό τους και τις αλατίζουμε.
Αλατοπιπερώνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες και τα ανακατεύουμε καλά με τα μπαχαρικά και μερικές κουταλιές ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε στη γάστρα και τα περιχύνουμε με τις ντομάτες και το χυμό τους και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το καλά σκεπασμένο φαγητό στους 160°C για 2 -3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.