Υλικά
8 μελιτζάνες τσακώνικες Υλικά (για 8 άτομα)
750 γρ. αρνάκι μπούτι χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ποτήρι του κρασιού ξηρό λευκό κρασί
2 πιπεριές κέρατα σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
Ζεστό νερό
Εκτέλεση
Αφαιρούμε οριζόντια τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κάθετα με ένα μαχαίρι.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ με αλατισμένο κρύο νερό και τις αφήνουμε για περίπου μία ώρα.
Παράλληλα τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρέας μέχρι να τραβήξει τα υγρά του, βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ή φριτέζα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με το χαραγμένο μέρος προς τα πάνω.
Γεμίζουμε με το αρνάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 20-30 λεπτά.