Υλικά
Υλικά
1-1 1/2 κιλό ψάρι σε φέτες (πάχους 4-5 εκ.) ή δύο-τρία ολόκληρα
4 ντομάτες
3 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
6 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
1 λεμόνι (το χυμό)
2 φύλλα δάφνης
1 κ.κ. θυμάρι
1 φλιτζ. τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι.
Αν είναι ολόκληρο, κάνουμε μια κάθετη χαρακιά στο πιο παχύ σημείο του, από κάθε πλευρά.
Το αλατίζουμε και το ραντίζουμε με το λεμόνι.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180°.
Πολτοποιούμε τις τρεις ντομάτες και κόβουμε την άλλη σε φέτες.
Αναμειγνύουμε τον πολτό ντομάτας με το σκόρδο, τον περισσότερο μαϊντανό, 4-5 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα σπασμένα, το θυμάρι, αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Στρώνουμε στο σκεύος μας τα κρεμμύδια και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ακουμπάμε επάνω τα ψάρια και τα περιχύνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε από πάνω και γύρω γύρω το μείγμα της ντομάτας.
Ακουμπάμε ομοιόμορφα τις φέτες της ντομάτας και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο για 30-45 λεπτά.
Ελέγχουμε ενδιάμεσα αν χρειάζεται υγρά.