Υλικά
1 κιλό µοσχάρι κοµµένο σε κύβους Υλικά για 8-10 άτοµα
2 κιλά µελιτζάνες κοµµένες
σε µακρόστενες φέτες
1 κιλό ντοµάτες τριµµένες
1 φλιτζ. κρασί
1/3 φλιτζ. λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για το γαρνίρισµα
Ντοµάτες κοµµένες σε ροδέλες
Πιπεριές πράσινες, κοµµένες σε τετράγωνα κοµµάτια
Εκτέλεση
Πλένουµε τις µελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουµε σε µερικά σηµεία και αλατίζουµε.
Ύστερα από 1 ώρα, ξεπλένουµε καλά, στραγγίζουµε και τις κόβουµε σε φέτες.
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε λάδι και σοτάρουµε το µοσχάρι.
Σβήνουµε µε κρασί, προσθέτουµε ντοµάτα, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουµε να σιγοβράσουν, µέχρι να µαλακώσει το κρέας.
Βγάζουµε τα κοµµάτια και διατηρούµε τη σάλτσα ζεστή.
Τηγανίζουµε τις µελιτζάνες σε µπόλικο λάδι και τις ακουµπάµε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν.
Τοποθετούµε τις φέτες σταυρωτά και κλείνουµε µέσα έναν-έναν τους κύβους του κοκκινιστού, σχηµατίζοντας πακετάκια.
Γαρνίρουµε µε ροδέλες ντοµάτας και κοµµάτια πιπεριάς.
Ρίχνουµε τη σάλτσα σε πιατέλα και αραδιάζουµε προσεκτικά από πάνω τα µαντιλάκια.Πακετάκια από κομμάτια κρέατος µε περιτύλιγµα µελιτζάνας.
Πρωτότυπη σπεσιαλιτέ-δώρο για ξεχωριστούς καλεσµένους!Aπό το βιβλίο Μυτιληνιές Γεύσεις της Έφη Γιαλούση-Χατζηχρήστου