Υλικά
Υλικά για 2 άτομα
2 φιλέτα μοσχαρίσια
40γρμ. Φρέσκο βούτυρο
4 κ.σ. κρασί Vinsanto
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1κ.γ. σχίνο
Παρασκευή
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.
Ρίχνουμε το βούτυρο και τα φιλέτα που έχουμε πλύνει και στεγνώσει με χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε τα φιλέτα από την μία πλευρά για 2 λεπτά τα γυρίζουμε, ψήνουμε άλλο 1 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σχίνο και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα φιλέτα να ψηθούν για 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί Vinsanto και ψήνουμε για 2 ακόμη λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή πράσινη δροσερή σαλάτα.
Το μοσχαρίσιο φιλέτο είναι μια προσφιλής τροφή για ένα λαό όπως οι Έλληνες που δεν αντιστέκεται στις πρωτεΐνες του κρέατος.
Ένα ακόμη προσόν του είναι ότι στο σπίτι μαγειρεύεται γρήγορα και εύκολα για να καλύψει ικανοποιητικά τις ανάγκες ακόμη και ενός εργένικου γεύματος.
Αυτή η συνταγή εκμεταλλεύεται την πλούσια γεύση του γλυκού κρασιού Vinsanto και το άρωμα του σχίνου για να φτιάξει μια σάλτσα που η ποιότητά της είναι δυσανάλογη με την ευκολία κατασκευής της.
Συνοδεύουμε με μια καλή σοδειά της Γουμένισσας όπου το φρούτο της ποικιλίας Νεγκόσκα πλαισιώνει τον ανθώδη χαρακτήρα του Ξινόμαυρου.(Από το βιβλίο Οινομαγειρέματα, της Νίκης Μηταρέα)