Follow us

Φιλέτο μοσχαριού με vinsanto

Φιλέτο μοσχαριού με vinsanto

Υλικά

Υλικά για 2 άτομα

2 φιλέτα μοσχαρίσια

40γρμ. Φρέσκο βούτυρο

4 κ.σ. κρασί Vinsanto

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1κ.γ. σχίνο

Παρασκευή

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.

Ρίχνουμε το βούτυρο και τα φιλέτα που έχουμε πλύνει και στεγνώσει με χαρτί κουζίνας.

Ψήνουμε τα φιλέτα από την μία πλευρά για 2 λεπτά τα γυρίζουμε, ψήνουμε άλλο 1 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σχίνο και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα φιλέτα να ψηθούν για 3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί Vinsanto και ψήνουμε για 2 ακόμη λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή πράσινη δροσερή σαλάτα.

Το μοσχαρίσιο φιλέτο είναι μια προσφιλής τροφή για ένα λαό όπως οι Έλληνες που δεν αντιστέκεται στις πρωτεΐνες του κρέατος.

Ένα ακόμη προσόν του είναι ότι στο σπίτι μαγειρεύεται γρήγορα και εύκολα για να καλύψει ικανοποιητικά τις ανάγκες ακόμη και ενός εργένικου γεύματος.

Αυτή η συνταγή εκμεταλλεύεται την πλούσια γεύση του γλυκού κρασιού Vinsanto και το άρωμα του σχίνου για να φτιάξει μια σάλτσα που η ποιότητά της είναι δυσανάλογη με την ευκολία κατασκευής της.

Συνοδεύουμε με μια καλή σοδειά της Γουμένισσας όπου το φρούτο της ποικιλίας Νεγκόσκα πλαισιώνει τον ανθώδη χαρακτήρα του Ξινόμαυρου.(Από το βιβλίο Οινομαγειρέματα, της Νίκης Μηταρέα)

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.