Υλικά
Υλικά
6 λεπτές φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
6 μεγάλα σύκα
3 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. γλυκό κρασί από Μοσχάτο
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Πλένουμε τα σύκα, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες, με τη φλούδα τους.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200°.
Βάζουμε τα σύκα σε βουτυρωμένο σκεύος, τα ραντίζουμε με το κρασί και το ξίδι, τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες του συκωτιού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε το συκώτι, με τα σύκα και τη σάλτσα τους από πάνω.