Υλικά
Υλικά
1 μέτριο κουνέλι
1 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
250 γρ. λαδοτύρι ζακυνθινό
1 φλιτζ. τσ. κόκκινο κρασί
8-10 σκ. σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 κ.σ. δεντρολίβανο
Μερικοί σπόροι μπαχάρι
1 ξυλαράκι κανέλα
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3/4 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο, μέχρι να κοκκινίσει απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε λίγα λεπτά, ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, την ντομάτα και το υπόλοιπο λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου, μέχρι το κρέας να ψηθεί τελείως.
Πέντε λεπτά πριν το αποσύρουμε, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως το τυρί κομμένο σε κύβους.
Σερβίρουμε αμέσως το φαγητό πασπαλισμένο με το μαϊντανό.