Υλικά
Υλικά
700 γρ. κιμάς (μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός)
2 αβγά (τα ασπράδια)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μέτρια ντομάτα, στον τρίφτη
1 1/2 φλιτζ. τσ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος ή ξερός
Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα φρικασέ
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κρόκοι αβγών
1 φλιτζ. τσ. γάλα
1 κ.γλ. κορνφλάουερ
3-4 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά για τους κεφτέδες και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα, σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας.
Τα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί, προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζ.
τσαγιού νερό, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 7-8 λεπτά.
Τότε, προσθέτουμε τους κεφτέδες, και αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα, και τους αφήνουμε να ψηθούν μαζί για 2-3 λεπτά.
Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα και το κορνφλάουερ και προσθέτουμε κουταλιές από τη σάλτσα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε το μείγμα στους κεφτέδες και αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά, κουνώντας το σκεύος, να ανακατευτεί η σάλτσα.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς με το μαϊντανό.