Υλικά
Υλικά
4-5 κιλά αρνί ή κατσικάκι, κομμένο σε μεγάλες μερίδες
1/2 φιάλη κόκκινο, καλό κρασί
1 φλιτζ. τσ. άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι, κόκκοι πιπεριού
Μερικές κληματόβεργες
Λαδόκολλα
Πήλινη γάστρα (ή το ονομαζόμενο μαστέλλο, πήλινο σκεύος της Σίφνου)
Παρασκευή
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ραντίζουμε με το κρασί και τους κόκκους πιπεριού.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
Στρώνουμε σταυρωτά τις κληματόβεργες στον πάτο της γάστρας και ακουμπάμε επάνω το κρέας.
Ρίχνουμε από πάνω το κρασί και τον άνηθο.
Σκεπάζουμε το κρέας με διπλή λαδόκολλα, που τη γυρίζουμε στα πλάγια, να κλείσει.
Βάζουμε το κρέας στο φούρνο και μετά από 40 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 120° και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 2 1/2-3 ώρες.