Υλικά
Υλικά
4 μπαρμπούνια μεγάλα ή κουτσομούρες (τουλάχιστον 200 γρ. καθένα)
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εξαιρετικής ποιότητας
1 λεμόνι
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και ξελεπιάζουμε με μαχαίρι, προσεκτικά, τα ψάρια.
Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με το χυμό από το μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.
Περιχύνουμε με το λαδολέμονο σε βαθύ σκεύος τα μπαρμπούνια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν 1-2 ώρες, γυρίζοντάς τα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200°.
Κόβουμε ανάλογα κομμάτια αλουμινόχαρτου, υπολογίζοντας δύο για κάθε ψάρι.
Τα βάζουμε διπλά, ακουμπάμε από ένα ψάρι στη μέση και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που έμεινε.
Κόβουμε σε λεπτά φετάκια το μισό λεμόνι και ακουμπάμε από ένα πάνω σε κάθε ψάρι.
Κλείνουμε σε πακέτο κάθε ψάρι και τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Τα σερβίρουμε μέσα στο χαρτί, που θα ανοίξει στο τραπέζι.