Υλικά
Υλικά
2 παλαμίδες φιλεταρισμένες από τον ψαρά ή κομμένες σε φέτες 2 εκ.
1 μικρό σέλερι
2 μέτριες πατάτες
3 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
4 μέτρια καρότα
3 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
6 σκ. σκόρδο, σε φέτες
3-4 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 λεμόνι
2 κόκκινες πιπεριές, σε λεπτές φέτες
3 φύλλα δάφνης
3/4 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ή τις φέτες της παλαμίδας.
Κόβουμε σε φετάκια τα καρότα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τις βάζουμε σε νερό, να μη μαυρίσουν.
Κόβουμε επίσης σε κύβους το σέλερι και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, στραγγίζοντας από τους χυμούς τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°.Σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε τις πατάτες και το καρότο, μέχρι να μισομαλακώσουν.
Τα κρατάμε στην άκρη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Στο πυρίμαχο σκεύος που θα ψήσουμε τα ψάρια στρώνουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα λαχανικών.
Τοποθετούμε επάνω τα ψάρια και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Στύβουμε το χυμό του λεμονιού και σκορπίζουμε λεπτοκομμένες φέτες πιπεριάς.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.