
Υλικά
Υλικά
200 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
200 γρ. αλεύρι
1 λεμόνι (το ξύσμα)
1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 κ.γλ. αλάτι
150 γρ. νερό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Ξύνουμε την κολοκύθα στο χοντρό τρίφτη και την ανακατεύουμε με το ξύσμα λεμονιού και την πάπρικα.Βάζουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, σε βαθύ σκεύος, μαζί με τη μαγιά.
Προσθέτουμε το αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε.
Ρίχνουμε το νερό, ανακατεύοντας με το σύρμα των αβγών, μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Ανακατεύουμε στο χυλό το μείγμα της κολοκύθας.
Σε ρηχή κατσαρόλα ή φριτέζα ρίχνουμε αρκετό λάδι (τουλάχιστον 5 εκ.) και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε, λίγες κάθε φορά, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Οι λουκουμάδες σε λίγα δευτερόλεπτα θα ανέβουν στην επιφάνεια και τότε τους αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε αμέσως, σαν ορεκτικό.