Υλικά
υλικά ( για 5-6 άτομα)
400 γρ. φαρφάλες (φιογκάκια)
200 γρ. γκοργκοντσόλα (ιταλικό τυρί )
200 γρ. μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπερίτσα τριμμένη
2 κ.σ. κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό αλατισμένο.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το μπρόκολο.
Μετά απο 5' προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την τριμμένη πιπερίτσα, σε χαμηλή φωτια, για 3'-4', προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
Κόβουμε τη γκοργκοντσόλα σε μικρά κομμάτια.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο πριν μαλακώσουν πολύ και τα ρίχνουμε, μαζί με το σκόρδο και το τυρί, στο τηγάνι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε μερικά λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να λυώσει η γκοργκοντσόλα.
Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.