Follow us

Ζυμαρικά με σάλτσα κίτρινης κολοκύθας και τριμμένη μυζήθρα

Ζυμαρικά με σάλτσα κίτρινης κολοκύθας και τριμμένη μυζήθρα

Υλικά

υλικά

300 γρ. φαρφάλες ή νιόκι ή ορεκιέτε (κατά προτίμηση) 

1.200 γρ. κολοκύθα

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 σκ.σκόρδο,ψιλοκομμένες

1/2 φλ.τσ. τριμμένη μυζήθρα

3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ματζουράνα

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι 

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Κόβουμε την κολοκύθα κατά μήκος και αφαιρούμε τη μεμβράνη και τους σπόρους (μπορούμε να τους φυλάξουμε και να τους ψήσουμε).

Την κόβουμε σε φαρδειές φέτες, χωρίς να την καθαρίσουμε και τις απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό στον πάτο του σκεύους και ψήνουμε για 30' ή μέχρι να μαλακώσει.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε τη σάρκα μ' ένα κουτάλι.

Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φετάκια, ανακατεύοντας για 3'-4'.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ακόμα 1'.

Προσθέτουμε τον πολτό της κολοκύθας κι ανακατεύουμε 1'-2'.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ματζουράνα και την κρέμα, λίγη λίγη, ανακατεύοντας για 2'-3΄.

Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μερικές κουταλιές απο το νερό των ζυμαρικών, για να αραιώσει όσο θέλουμε.

Ανακατεύουμε μέσα το μισό μαιντανό και με τον υπόλοιπο γαρνίρουμε τα πιάτα.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente και τ' ανακατεύουμε αμέσως με αρκετή από τη σάλτσα.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη απο πάνω και γαρνίρουμε με μαιντανό.

Επίσης...

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.