
Υλικά
υλικά
300 γρ. φαρφάλες ή νιόκι ή ορεκιέτε (κατά προτίμηση)
1.200 γρ. κολοκύθα
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκ.σκόρδο,ψιλοκομμένες
1/2 φλ.τσ. τριμμένη μυζήθρα
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ματζουράνα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Κόβουμε την κολοκύθα κατά μήκος και αφαιρούμε τη μεμβράνη και τους σπόρους (μπορούμε να τους φυλάξουμε και να τους ψήσουμε).
Την κόβουμε σε φαρδειές φέτες, χωρίς να την καθαρίσουμε και τις απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό στον πάτο του σκεύους και ψήνουμε για 30' ή μέχρι να μαλακώσει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε τη σάρκα μ' ένα κουτάλι.
Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φετάκια, ανακατεύοντας για 3'-4'.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ακόμα 1'.
Προσθέτουμε τον πολτό της κολοκύθας κι ανακατεύουμε 1'-2'.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ματζουράνα και την κρέμα, λίγη λίγη, ανακατεύοντας για 2'-3΄.
Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μερικές κουταλιές απο το νερό των ζυμαρικών, για να αραιώσει όσο θέλουμε.
Ανακατεύουμε μέσα το μισό μαιντανό και με τον υπόλοιπο γαρνίρουμε τα πιάτα.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente και τ' ανακατεύουμε αμέσως με αρκετή από τη σάλτσα.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη απο πάνω και γαρνίρουμε με μαιντανό.