Υλικά
Υλικά
1/2 κόκκινου λάχανου
12-15 κάστανα βρασμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. τσ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Η συνταγή ετοιμάζεται από την προηγούμενη μέρα.
Αφαιρούμε το σκληρό κέντρο από το λάχανο και το κόβουμε με μαχαίρι, όπως για σαλάτα.
Το πλένουμε, το στεγνώνουμε και το βάζουμε σε βαθύ, γυάλινο σκεύος.
Το σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και το κρασί και το αφήνουμε να μαριναριστεί 12 ώρες στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τα κάστανα, προσπαθώντας να διατηρηθούν μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το λάχανο με τα υγρά του, αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά και ελέγχοντας τα υγρά.
Προσθέτουμε τα κάστανα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί άλλη μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Στο τέλος πρέπει να έχει πήξει η σάλτσα (σημ.: Είναι ένα συνοδευτικό κατάλληλο για γαλοπούλα και άλλα πουλερικά, αλλά και για ψητό μοσχάρι).