Υλικά
Υλικά
500 γρ. μήλα στάρκιν, καθαρισμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
1/4 κόκκινης, γλυκιάς πιπεριάς, σε κυβάκια
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. σταφίδα ξανθή
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
1/3 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. σπορέλαιο
Αλάτι
Παρασκευή
Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτά φετάκια, τα ραντίζουμε με λεμόνι και τα καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι τη στιγμή που θα τα ψήσουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και την πιπεριά, με ανάλογο αλάτι, για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, τη σταφίδα και τα μήλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον, ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το ξίδι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά.
Αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο, για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Διατηρείται αρκετό καιρό.
Συνοδεύει ψητό χοιρινό και πουλερικά.