Υλικά
Υλικά
1.200 γρ. χοιρινή σπάλα ή μπούτι, χωρίς κόκαλα, δεμένο ρολό από το χασάπη
5 μήλα στάρκιν ή σμιθ, καθαρισμένα, κομμένα σε τέταρτα
3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσ. μηλίτη (cidre, κρασί από μήλα)
1 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180°.
Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε με αυτό το κρέας με επιμέλεια, ώστε να καλυφθεί καλά.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μισό βούτυρο και κοκκινίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς το ώστε να ροδίσει από παντού.
Το μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Τα βάζουμε γύρω από το κρέας.
Ραντίζουμε με το μισό κρασί και βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια πάνω στο κρέας.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, ραντίζοντας συχνά με τους χυμούς του.
Προσθέτουμε τότε τα μήλα και το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί ακόμα 35-40 λεπτά, ξεσκέπαστο.
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το τεμαχίσουμε.
Μαζεύουμε τη σάλτσα με τα κρεμμύδια σε κατσαρολάκι και τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό, να δέσει.
Τακτοποιούμε σε πιατέλα το κρέας κομμένο σε φέτες και γύρω γύρω τα μήλα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα.