Follow us

"Χριστουγεννιάτικος Μουσακάς" (του Νίκου Μπούκη)

"Χριστουγεννιάτικος  Μουσακάς" (του Νίκου Μπούκη)

Υλικά

Υλικά για τέσσερα άτομα:

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα

400 γρ. κιμά γαλοπούλας

400 γρ. κιμά μόσχου

2 ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

3 κλωνάρια θυμάρι

200 ml λευκό κρασί

100 γρ. φρέσκο βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

1 λίτρο φρέσκο γάλα

30 ml λάδι τρούφας

200 γρ. κάστανα (ψημένα και καθαρισμένα)

1 ξύλο κανέλας

1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

άνθος αλατιού, πιπέρι

Εκτέλεση

Για την κολοκύθα: Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την αλατοπιπερώνουμε , την τοποθετούμε μέσα σε μία λαδόκολλα μαζί με σκόρδο, θυμάρι και ελαιόλαδο και την ψήνουμε στους 180 ?C για 20 min.Για τον κιμά: Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, την κανέλα, τον κιμά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 min.

σβήνουμε με το κρασί μετά προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς.Για την κρέμα τρούφας: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (όπως την μορνέιγ).

Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το λάδι τρούφας.Συνδεσμολογία Σε ανάλογο ταψί τοποθετούμε την κολοκύθα έπειτα τον κιμά και τέλος την κρέμα τρούφας.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 ?C για 20 min.

(μέχρι να ροδίσει).

Σερβίρουμε ρίχνοντας τα τριμμένα κάστανα από πάνω.

σβήνουμε με το κρασί μετά προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς.Για την κρέμα τρούφας: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (όπως την μορνέιγ). Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το λάδι τρούφας. Συνδεσμολογία Σε ανάλογο ταψί τοποθετούμε την κολοκύθα έπειτα τον κιμά και τέλος την κρέμα τρούφας. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 ?C για 20 min. (μέχρι να ροδίσει). Σερβίρουμε ρίχνοντας τα τριμμένα κάστανα από πάνω.

Επίσης...

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.