Υλικά
υλικά
1 πακέτο φετουτσίνι (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
450 γρ. φρέσκος σολομός σε φέτες
250 γρ. κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά v
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 λεμόνι, το ξύσμα
3 κ.σ. μαϊντανό, πολύ ψλοκομμένο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα από το σολομό και τον κόβουμε σε κύβους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του σολομού, αλάτι, και τη μισή κρέμα και σιγοψήνουμε για 3'-4΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα και την υπόλοιπη κρέμα και αφήνουμε 2'-3΄ακόμα.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κ.σ μαϊντανό.
Στο μεταξύ, έχουμε βάλει τα ζυμαρικά να βράσουν.
Τα βγάζουμε αρκετά σκληρά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Τα γυρίζουμε 1'-2΄σε χαμηλή φωτιά, να πάρουν τη σάλτσα, ανακατεύοντας προσεκτικά να μη διαλυθούν τα κομμάτια του σολομού.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.