Υλικά
υλικά
350 γρ. φρέσκιες ταλιατέλες*
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
100 γρ. ρικότα
2 μικρά πράσα
50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γ. σάλτσα τρούφας
1 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι
παρασκευή
Σπάμε τους κόκκους του πιπεριού σε γουδί ή χτυπώντας τους ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος.Καθαρίζουμε τα πράσα, κρατάμε μόνο το λευκό, τρυφερό μέρος, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανάκι και αφαιρούμε το πόδι τους.
Τα κόβουμε σε 4-5 φέτες το καθένα.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το πατάμε με τη λάμα ενός μαχαιριού να λιώσει, χωρίς να χωρίσει.
Σ' ένα μπολάκι βάζουμε δυο κ.σ ρικότα, την ανακατεύουμε με τα 2/3 του πιπεριού, ελάχιστο ελαιόλαδο και τη σάλτσα τρούφας και την κρατάμε για το τέλος.
Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα, με αρκετό αλάτι.Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά τη σκελίδα του σκόρδου και τα πράσα, ανακατεύοντας για 2'.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι και σοτάρουμε για 4'-5' ακόμα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ρικότα και ανακατεύουμε να διαλυθεί και ν' ανακατευτεί με τα άλλα υλικά.
Αφαιρούμε τη σκελίδα του σκόρδου.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 4'-5'.
Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα στη φωτιά για 2'.
Τα μεταφέρουμε σε ζεστό σκεύος σερβιρίσματος και τ' ανακατεύουμε με το μείγμα ρικότας-πιπεριού που κρατήσαμε.
Προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο και σερβίρουμε αμέσως.* μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα νιόκι ή και άλλο ζυμαρικό, κατά προτίμηση φρέσκο.