Follow us

Καλαμαράκια με το μελάνι τους (calamares en su tinto)

Καλαμαράκια με το μελάνι τους (calamares en su tinto)

Υλικά

υλικά (για ορεκτικό 6 ατόμων)

1 κ. καλαμαράκια φρέσκα, ολόκληρα, μετρίου μεγέθους

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί κονκασέ

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλ.τσ.λευκό κρασί

φύλλο δάφνης

ε.π. ελαιόλαδο

ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

10 γρ. περίπου συσκευασμένο μελάνι σουπιάς (αν δεν πάρετε το μελάνι από τα καλαμάρια)

αλάτι και πιπέρι καγιέν

παρασκευή

Η συνταγή προϋποθέτει να καθαρίσετε προσεκτικά τα καλαμαράκια , ώστε να αφαιρέσετε και να κρατήσετε τα μικροσκοπικά σακουλάκια με το μελάνι τους, που θα προστεθούν στη σάλτσα και θα της δώσουν την ιδιαίτερη, βαθιά γεύση.

Αν δεν το καταφέρετε, θα χρησιμοποιήσετε συσκευασμένο μελάνι σουπιάς (σε καλά ντελί), αλλά η συνταγή γίνεται και χωρίς μελάνι, με άλλο γευστικό αποτέλεσμα. Διαλύετε το μελάνι σε δύο κ.σ κρασί και το κρατάτε σε μπολ.

Κόβετε τα καλαμαράκια στα δύο (εκτός αν είναι πολύ μικρά), τα στεγνώνετε καλά και τα αλατίζετε.

Πλένετε τις ντομάτες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα καλαμαράκια.

Τα μεταφέρετε σε μέτρια κατσαρόλα.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετέ το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο.

Προσθέτετε το κρασί, τις ντομάτες (ή το κονκασέ), τη δάφνη, αλάτι και λίγο πιπέρι καγιέν και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 15' περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά.

Τη ρίχνετε στα καλαμαράκια, προσθέτετε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν περίπου 35'-40'.

Προσθέτετε το μελάνι, ανακατεύετε και αφήνετε να ψηθούν λίγα λεπτά ακόμα.

Σερβίρετε σε μικρά πιατάκια σαν μεζέ ή σε πιατέλα, με μαϊντανό και τηγανισμένα κρουτόν ψωμιού.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.