Follow us

Βοδινές μπριζόλες με σάλτσα "τσιμιτσούρι"

Βοδινές μπριζόλες με σάλτσα "τσιμιτσούρι"

Υλικά

υλικά

4 βοδινές (κατά προτίμηση, διαφορετικά μοσχαρίσιες) μπριζόλες, πάχους 3- 3,5 εκ. 

αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

για τη σάλτσα "τσιμιτσούρι":

1 ματσάκι μαϊντανό

4-5 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

1/2 κ.γ. μπούκοβο

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι

αλάτι

παρασκευή

Για να φτιάξουμε την αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι, χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά, κρατώντας 1 κ.σ μαϊντανό που θα ψιλοκόψουμε στο χέρι.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.

Κρατάμε σε μπολ τα 2/3 της σάλτσας για το σερβίρισμα, μαζί με τον κομμένο στο χέρι μαϊντανό και χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη για να μαρινάρουμε το κρέας.Αλείφουμε καλά τις μπριζόλες με τη μαρινάδα, τις τοποθετούμε σε ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για πολλές ώρες.

Πριν τις ψήσουμε, πρέπει να τις έχουμε βγάλει από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν.

Τις ψήνουμε στα κάρβουνα, στο γκριλ του φούρνου ή σε μαντεμένιο σκεύος με αυλάκια, στο μάτι της κουζίνας.

Αν τις ψήσουμε στο φούρνο, τις τοποθετούμε σε λαδωμένη σχάρα, πάνω από ταψάκι, για να στάζουν τα υγρά, αρκετά κοντά στο γκριλ, για να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια, 5' από κάθε πλευρά.

Αν τις θέλουμε περισσότερο ψημένες, κατεβάζουμε τη σχάρα κοντά στο κέντρο του φούρνου και ψήνουμε μερικά λεπτά ακόμα.

Όταν τις βγάλουμε, τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να σταθούν 5'-10' πριν τις σερβίρουμε, με τη σάλτσα τσιμιτσούρι σε μπολ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.