Υλικά
υλικά
4 βοδινές (κατά προτίμηση, διαφορετικά μοσχαρίσιες) μπριζόλες, πάχους 3- 3,5 εκ.
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
για τη σάλτσα "τσιμιτσούρι":
1 ματσάκι μαϊντανό
4-5 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
αλάτι
παρασκευή
Για να φτιάξουμε την αργεντίνικη σάλτσα τσιμιτσούρι, χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά, κρατώντας 1 κ.σ μαϊντανό που θα ψιλοκόψουμε στο χέρι.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
Κρατάμε σε μπολ τα 2/3 της σάλτσας για το σερβίρισμα, μαζί με τον κομμένο στο χέρι μαϊντανό και χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη για να μαρινάρουμε το κρέας.Αλείφουμε καλά τις μπριζόλες με τη μαρινάδα, τις τοποθετούμε σε ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για πολλές ώρες.
Πριν τις ψήσουμε, πρέπει να τις έχουμε βγάλει από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν.
Τις ψήνουμε στα κάρβουνα, στο γκριλ του φούρνου ή σε μαντεμένιο σκεύος με αυλάκια, στο μάτι της κουζίνας.
Αν τις ψήσουμε στο φούρνο, τις τοποθετούμε σε λαδωμένη σχάρα, πάνω από ταψάκι, για να στάζουν τα υγρά, αρκετά κοντά στο γκριλ, για να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια, 5' από κάθε πλευρά.
Αν τις θέλουμε περισσότερο ψημένες, κατεβάζουμε τη σχάρα κοντά στο κέντρο του φούρνου και ψήνουμε μερικά λεπτά ακόμα.
Όταν τις βγάλουμε, τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να σταθούν 5'-10' πριν τις σερβίρουμε, με τη σάλτσα τσιμιτσούρι σε μπολ.