Υλικά
υλικά
250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, βρασμένο (όχι παραβρασμένο), κρύο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκ.σκόρδο σε φετάκια
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1/2 φλ.τσ. αρακάς βρασμένος (μόλις να έχει μαλακώσει)
1 φλ.τσ. βρασμένο ή ψημένο ψαχνό κοτόπουλου*, σε κύβους
2 αβγά
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (προαιρετικά)
3 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
αλάτι, πιπέρι
* αντί για κοτόπουλο βάζουμε γαρίδες ή ψητό χοιρινό ψιλοκομμένο
παρασκευή
Έχουμε βάλει το βρασμένο ρύζι στο ψυγείο.
Σε αντικολλητικό γουόκ ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας συνέχεια για 1'.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε ακόμα 1', ανακατεύοντας πάντα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρύο ρύζι, το κοτόπουλο, το σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3'-4΄, ανακατεύοντας συνέχεια με σπάτουλα.
Χτυπάμε τ' αβγά σ' ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι*.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν και προσθέτουμε τον αρακά και τη σόγια.
Ανακατεύουμε πάλι 1'-2' και βγάζουμε από τη φωτιά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν μας αρέσει προσθέτουμε μία ακόμα κ.σ σόγια σως.
Ανακατεύουμε μέσα τον κόλιαντρο και σερβίρουμε.* σημ.
για ευκολία, μπορούμε να έχουμε τηγανίσει την ομελέτα χωριστά και να την προσθέσουμε ψιλοκομμένη στο ρύζι, στο τέλος.