Υλικά
υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ταλιατέλες
200 γρ. σπαράγγια
200 γρ. καπνιστή παντσέτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 σκ. σκόρδο
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/3 φλ.τσ. καρύδια χοντροκομμένα
3/4 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
παρασκευή
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κόβοντας το σκληρό κοτσάνι και ξεφλουδίζοντας το τρυφερό (δεν πειράζουμε τις κορυφές).
Κόβουμε τις κορυφές στα 4 εκ.
περίπου.
Βάζουμε τα υπόλοιπα να βράσουν για 5΄και προσθέτουμε τις κορυφές για ακόμα 3'.
Τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε την παντσέτα σε μακρόστενες λωρίδες.
Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει γιά τα ζυμαρικά.Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση.
Μόλις πάρουν χρώμα τις πετάμε και βάζουμε την παντσέτα, τα καρύδια και τα στραγγισμένα σπαράγγια.
Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε 4' -5' σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανή η παντσέτα.
Ρίχνουμε την κρέμα και το ξύσμα και βγάζουμε από τη φωτιά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις ταλιατέλες al dente , τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε στη φωτιά γιά 2'-3' ανακατεύοντας και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.