Υλικά
υλικά
φρέσκιοι μπακαλιάροι (ή άλλο ψάρι με λευκή, μαλακή σάρκα)
χοντρό αλάτι, αρκετό για να σκεπάσει το ψάρι
τσιμένι όσο και το αλάτι (στα ειδικευμένα καταστήματα μπαχαρικών)
ελαιόλαδο, αρκετό για να σκεπάσει το ψάρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε το ψάρι από τα εντόσθια και το σκεπάζουμε με αλάτι ανακατεμένο με τσιμένι, σε αναλογία 1:1.
Το αφήνουμε να παστωθεί 20'-30', μετά το ξεπλένουμε και το διατηρούμε σε ελαιόλαδο γιά μία εβδομάδα.
Αν τον παστώσουμε περισσότερη ώρα συντηρείται περισσότερο χρόνο, αλλά χάνει τη φρέσκια γεύση του ολιγόλεπτου παστώματος.
Είναι εξαιρετικός μεζές γιά ούζο η τσίπουρο, αλλά μπορούμε να τον βάλουμε και σε κάποια γέμιση λαχανικών ή επάνω σε σαλάτες.