Υλικά
250 γρ. κριθαράκι χοντρόΥλικά
150 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (baby σπανάκι, κατά προτίμηση)
120 γρ. φέτα, χοντροκομμένη με το πιρούνι
10 τοματίνια, κομμένα στη μέση
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο σκόρδο
1 κ.σ. κουκουνάρι (ωμό ή ελαφρά καβουρδισμένο)
10 ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση
1/2 φλ.τσ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κοφτό ξερό θυμάρι
ξύσμα από μισό λεμόνι
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι εξαιρετικό παλαιωμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, χωρίς να το αφήσουμε να μαλακώσει πολύ.
Το στραγγίζουμε και το ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Αναμειγνύουμε σε σαλατιέρα τις ελιές, τα τοματίνια, την πιπεριά, το κουκουνάρι, το σπανάκι χοντροκομμένο, τον βασιλικό και ρίχνουμε από πάνω το κριθαράκι.
Βάζουμε σ' ενα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά, τα υλικά του ντρέσινγκ: ελαιόλαδο, ξύδι, ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, κρεμμύδι, θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε δυνατά για 1'.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε ελαιόλαδο ή ξύδι, αναλόγως.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Ρίχνουμε από πάνω τα κομμάτια της φέτας και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
Αφήνουμε τη σαλάτα 30' -1 ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.
Την βγάζουμε 15' πριν, από το ψυγείο.Updated: 31/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 12/07/12