Follow us

Πικάντικα κεφτεδάκια

Πικάντικα κεφτεδάκια

Υλικά

υλικά

3/4 κ. μοσχαρίσιος κιμάς (ή μισός μισός με αρνίσιο)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ.σκόρδο λυωμένες

1 κροκάδι αβγού

1 κ.γ. σπόρους κίμινου

1 κ.γ. μπούκοβο ή μία πιπερίτσα τσίλι τριμμένη

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι και ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα

παρασκευή

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά γιά τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε γιά αρκετή ώρα.

Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο γιά 2 ώρες (αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά βοηθάει να απλώσουν τα αρώματα και να γίνουν πιό νόστιμα).

Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.

Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με μιά σάλτσα γιαουρτιού, που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 250 γρ.

γιαούρτι απλό με ξύσμα και 2 κ.σ χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.

Επίσης...

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.