Υλικά
υλικά
3/4 κ. μοσχαρίσιος κιμάς (ή μισός μισός με αρνίσιο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ.σκόρδο λυωμένες
1 κροκάδι αβγού
1 κ.γ. σπόρους κίμινου
1 κ.γ. μπούκοβο ή μία πιπερίτσα τσίλι τριμμένη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα
παρασκευή
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά γιά τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε γιά αρκετή ώρα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο γιά 2 ώρες (αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά βοηθάει να απλώσουν τα αρώματα και να γίνουν πιό νόστιμα).
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με μιά σάλτσα γιαουρτιού, που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 250 γρ.
γιαούρτι απλό με ξύσμα και 2 κ.σ χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.