Follow us

Λαζάνια με μανιτάρια και μπέικον

Λαζάνια με μανιτάρια και μπέικον

Υλικά

υλικά

18 φύλλα λαζάνια

12 φετάκια μπέικον ή καπνιστή πανσέτα

600 γρ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά ή brown)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένο το λευκό τμήμα)

2 σκ. ψιλοκομμένες

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή έμμενταλ (γιά πιό ήπια γεύση)

αλάτι, πιπέρι

γιά τη σάλτσα: 

80 γρ. βούτυρο

80 γρ. αλεύρι

1 λ. γάλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε κατσαρολάκι λυώνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα -περίπου 2'- και προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα.

Αφαιρούμε την άκρη από τα πόδια τους και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ βούτυρο και ρίχνουμε τα μανιτάρια.

Τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά και γρήγορα, πριν αφήσουν υγρά.

Αν αφήσουν υγρά συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να τα απορροφήσουν.

Προς το τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο.

Βράζουμε αρκετό νερό με αλάτι και ζεματάμε γιά μισό λεπτό τα λαζάνια λίγα-λίγα.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι γιά να μην κολλήσουν.

Σε μακρόστενο ή οβάλ πυρέξ περασμένο με λάδι στρώνουμε λίγη από τη σάλτσα και απλώνουμε έξι λαζάνια σε σειρές, χωρίς κενά.

Στρώνουμε επάνω το 1/3 της σάλτσας, τα μισά μανιτάρια και 6 φέτες μπέικον ή πανσέτα.

Συνεχίζουμε με άλλη σειρά από 6 λαζάνια, τη μισή από την υπόλοιπη σάλτσα, τα υπόλοιπα μανιτάρια και το μπέικον.

Τελειώνουμε με τα άλλα 6 λαζάνια και στρώνουμε επάνω την υπόλοιπη σάλτσα.

Ρίχνουμε ομοιόμορφα το τυρί και σκορπίζουμε μικρά κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια.

Τα ψήνουμε στο φούρνο γιά 20'.tips: προτιμάμε μπέικον που θα μας κόψουν από κομμάτι, στο ψυγείο των αλλαντικών, γιατί έχει καλύτερη γεύση και υφή από τις έτοιμες, συσκευασμένες φέτες.

Αν θέλουμε, μπορούμε να το σωτάρουμε λίγο, πριν το βάλουμε στο φαγητό.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.